TÜNTESD EL A SMINKFOLTOKAT A RUHÁBÓL


Kategória:
Életmód, Élet

Létrehozva:
2020-08-25 19:57:34

Cikk írója:
Orbán Anita


TÜNTESD EL A SMINKFOLTOKAT A RUHÁBÓL

AHELYETT, HOGY LEMONDANÁL A RUHÁDRÓL, AMI SMINKFOLTOS LETT, PRÓBÁLD KI AZ ALÁBBI TRÜKKÖKET.

RÚZSFOLT

Fújj egy kevés hajlakkot a rúzsfoltra, és hagyd állni 10 percig. Ezután töröld le szivaccsal, majd dobd a mosásba. Az olaj és a viasz alapú rúzsok eltávolításához kipróbálhatod a hintőport vagy a szódabikarbónát is.

VÍZÁLLÓ SZEMPILLASPIRÁL

Ha olyan hosszan tartó smink hagyott foltot, mint a vízálló szempillaspirál, próbáld meg a foltot sminklemosóval eltüntetni. Arra figyelj, hogy a termék olajmentes legyen, hogy ne kend el jobban a foltot.

ALAPOZÓ

A por és a folyékony állagú alapozót is előkezelheted samponnal vagy borotvakrémmel, mindkettő tisztító hatású. Az előkezelés után dobd be a ruhát a mosásba.

ÖNBARNÍTÓ

Az ágyneműhuzaton vagy a ruhán maradt önbarnító folt eltávolításához először öblítsd le az érintett területet hideg vízzel. Ezután egy szivacs és mosogatószer segítségével próbáld eltávolítani a foltokat, hogy ezzel feloldd benne az olajat. Végső megoldásként glicerinnel is próbálkozhatsz.

Megjegyzés: Ezek a javaslatok a foltok azonnali kezelésére vonatkoznak. Érdemes arra is figyelni, hogy ne szárítsd meg a ruhát addig, amíg a foltot nem távolítottad el, mert a hő még jobban beszáríthatja a foltot.